Obturaţia tridimensională a sistemului rădăcinal

Aveţi oare nevoie de asta?

O condiţie importantă de funcţionare normală a organismului nostru este răspunsul la funcţia naturală predestinată, nerăspândirea infecţiilor şi a microorganismelor şi capacitatea de regenerare. Din păcate, dinţii nu au capacitatea de regenerare. Numai intervenţia unui profesionist ajută la prevenirea urmărilor grave, legate de distrugerea cavităţii bucale. Când merge vorba despre dinţi, numai cei mai conştiincioşi se gândesc la un tratament complet, iar restul, de regulă, se mulţumesc cu ce este, iar în cazul apariţiei unui oarecare disconfort, se limitează doar la evitarea durerilor. O chestiune importantă legată de tratarea canalelor rădăcinale este discutată cu medicul şef al centrului ştiinţifico-practic stomatologic UNIDENTART, Dorin Istrati.

Deci, la ce e nevoie de obturaţia tridimensională a sistemului rădăcinal?

Să ne înţelegem din start, că prin definţia „obturaţie” vom înţelege plombarea sau blocarea canalelor.

Mai simplu – e acelaşi proces de plombare a canalelor, doar că e într-o perspectivă tridimensională. Obturaţia tridimensională permite cuprinderea tuturor canalelor, care se găsesc în rădăcină.

Metodele mai vechi de plombare au un neajuns substanţial faţă de turaţia tridimensională. Obturaţia tridimensională subînţelege ermetizarea sistemului ramificat de canale. Doar rădăcina are nu doar un singur canal magistral, dar un sistem de canale laterale, care la o plombare obişnuită erau pur şi simplu inaccesibile.

Merge vorba despre faptul că prin metoda veche de obturare canalul rădăcinii se umplea neuniform, lăsând goluri care nu permitea o ermetizare completă, iar despre umplerea canalelor periferice nici nu putea merge vorba – la etapa precedentă de dezvoltare acest lucru nu era realizabil. Golurile din canalele periferice, de regulă, duc la formarea proceselor patologice în vârful rădăcinii, la distrugerea periodontului şi la înlăturarea dintelui la final. Dacă canalul nu se obturează corect, procesele patologice în vârful rădăcinii nu pot fi evitate.

Această metodă se foloseşte în cazurile: de plombare a canalelor la nivelul de înlăturare a nervului, sau în cazurile, când dintele nu a fost scos cum trebuie, şi în rezultat – s-a format un alt proces patologic (sunt cazuri frecvente, când pentru a scăpa de dureri pacientul nu dă atenţie tratamentului de bază).

 

Procesul de obturare a canalelor rădăcinii decurge astfel:

se înlătură descompunerea prezentă;

se efectuează o sterilizare ideală a canalului;
• se efectuează obturaţia propriu zisă a canalelor.

 

Deci, în rezultatul manipulărilor noastre avem un canal aproape ideal:

fără microbi;
• fără ţesuturi organice;
• fără endoxină bacterială.

 

În rezultat, obţinem un dinte tratat ca la carte, care nu va crea probleme în viitor.

 

UNIDENTART

 

Chişinău, bul. Ştefan cel Mare, 167/1.
Tel.: (+373 22) 50 80 80

Vremea in Chişinău
Ночь 27 May
Малооблачно
температура 10..12 С
ветер Северный
Утро 27 May
Облачно
температура 13..15 С
ветер Северный
День 27 May
Облачно
температура 16..18 С
ветер Западный
Вечер 27 May
Малооблачно
температура 13..15 С
ветер Северо-Западный
Arata totul
Ce va intereseaza mai mult pe acest site?
rezultatele
  • user:
  • password: